Soome-ugri KOKARAAMAT

 [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [ungari]

Paprikatoidud


Igapäevased paprikatoidud

Supid

Aedviljatoidud

Jahutoidud
 
 

IGAPÄEVASED PAPRIKATOIDUD

Kartulipaprikás
Kartulitarhonya
Lebbencssupp
Slambuc
Uhhaa (halászlé) ja kalapaprikás
Eelroog paprikaga
Paprikapirukas
Paprikasoust ilma lihata
Munapaprikás



Paprikasoust ilma lihata

Hakitud sibulad küpsetatakse rasvas ilusaks pruuniks. Lisatakse jahu, veidi aja pärast paprika. Lisatakse külma vett ja lastakse keema minna. Kui vesi ära keeb, lisatakse veel vett, et tekiks piimataoline kaste. Maitsestatakse soolaga. Süüakse koos galuskadega (klimpidega), millele paprikasoust peale kallatakse. Sama hästi sobivad paprikakastmega kartul ja riis.
2-3 suure sibula kohta võetakse 1 spl. rasva, 1 tl. paprikat, 1 tl. nisujahu, soola maitse järgi.


Munapaprikás

Valmistatakse eelmise retsepti järgi kaste. Segatakse juurde eelnevalt lahtikloppimata munad ja keedetakse need ilma segamata aeglasel tulel. Kastet võib valmistada ka koorest. Iga inimese kohta arvestatakse 2 muna.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud]  [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele