Soome-ugri KOKARAAMAT

 [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [ungari]

Paprikatoidud


Igapäevased paprikatoidud

Supid

Aedviljatoidud

Jahutoidud
 
 

IGAPÄEVASED PAPRIKATOIDUD

Kartulipaprikás
Kartulitarhonya
Lebbencssupp
Slambuc
Uhhaa (halászlé) ja kalapaprikás
Eelroog paprikaga
Paprikapirukas
Paprikasoust ilma lihata
Munapaprikás



Paprikapirukas

Sobiv toit võileivalauale.
Valmistatakse vasika- või loomalihapaprikás. Kui liha on küps, peenestatakse see hakklihamasinas, lisatakse 2 toorest muna, paprikási leent, 2 piimas pehmeks leotatud saiakest (piim nõristatakse välja), pisut nelki või muid sobivaid maitseaineid, lusikatäis majoraani. Kõik ained segatakse hästi ja pannakse rasvaga määritud vormi. Keskele torgatakse kooritud kartul. Vorm asetatakse patta, kus keeb vesi. Suletakse kaanega, keedetakse 1 tund. Valmis toit jahutatakse ja pirukas kallutatakse eelnevalt vormi korraks kuuma vette kastes vaagnale. Kartul võetakse keskelt ära. Pirukas lõigatakse viiludeks ja süüakse külmalt.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud]  [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele