Soome-ugri KOKARAAMAT

 [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [ungari]

Paprikatoidud


Igapäevased paprikatoidud

Supid

Aedviljatoidud

Jahutoidud
 
 

IGAPÄEVASED PAPRIKATOIDUD

Kartulipaprikás
Kartulitarhonya
Lebbencssupp
Slambuc
Uhhaa (halászlé) ja kalapaprikás
Eelroog paprikaga
Paprikapirukas
Paprikasoust ilma lihata
Munapaprikás



Eelroog paprikaga

Valmistatakse vasika- või loomalihapaprikás ja lisatakse kuubikuteks lõigatud kartulid. Kui segu on küps, jahvatatakse see hakklihamasinas. Lisatakse 2 toorest kanamuna, 2 piimas leotatud ja hästi nõristatud saia või sama palju valget leiba ning puhastatud vasikaajud. Segatakse hästi ja pannakse rasvaga määritud pudinguvormi. Keedetakse vees, õigemini aurus, 1 tund. Seejärel valatakse alusele ja pakutakse koos seenekastmega.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud]  [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele