Soome-ugri KOKARAAMAT

  [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [vepsa]

Seenetoidud

Lihata aed- ja juurviljatoidud

Toidud tangainetest

Lihatoidud

Joogid

Moosid
 
 

LIHATOIDUD


Supp kuivatatud lihast

Kuivatatud liha lõigatakse väikesteks tükkideks ja pannakse veega keema. Kui liha on peaaegu pehmeks keenud, lisatakse kartuli-kuubikud, sibul, maitseained ja sool.


Lihaštši I

Odratangud ja liha pannakse veega keema, maitsestatakse soolaga. Liha asemel kasutatakse suviti sibulapealseid ja koort.

1/2 kg liha kohta arvestatakse 1 1/2 klaasi odratangu, 2 1/2 l vett.


Lihaštši II

Keedetud ja mahajahutatud vette pannakse paar supilusikatäit jahu ja jäetakse segu 1-2 ööpäevaks seisma. Kui vesi on muutunud hapukaks, pannakse sellesse odrakruupe ja hautatakse ahjus. Süüakse koore ja võiga, võib kasutada ka õli. Sellele supile lisati liha vaid pühade ajal (lamba- või loomaliha, harvem sealiha, mida peeti vähem maitsvaks).


Kuivatatud liha kartulitega

Liha keedetakse pehmeks ja tükeldatakse. Lisatakse kuubikuteks lõigatud kartulid. Liha peab olema sama palju kui kartulit. Maitsestatakse.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele