Soome-ugri KOKARAAMAT

 [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [vadja]

Taimetoidud

Pudrud

Piimatoidud

Lihatoidud

Kalatoidud

Pirukad

Joogid
 
 

PIIMATOIDUD


Piimasupp tangude ja kartulitega
Kama hapupiimaga

Maitolapsu

Vadjalased hautavad piima enne tarvitamist potiga ahjus. Nii juues olevat piim tervislikum. Piima sisse tehakse ka leiva- või saiapudi, mida süüakse magustoiduks.


Piimasupp tangude ja kartulitega

Tangud keedetakse eelnevalt veega pehmeks. Enne keetmise lõppu lisatakse kartulid ja seejärel piim. Maitsestatakse soola ja võiga.
1 l piima kohta arvestatakse umbes 1/2 klaasi tangu, 1/2 kg kartuleid ja 1 klaas vett tangude hautamiseks. Soola pannakse maitse järgi.


Kama hapupiimaga


Kamajahu segatakse hapupiimaga, lisatakse suhkur.
1 l hapupiima kohta võetakse 3/4-1 klaas kamajahu ja 2 spl. suhkrut.


Maitolapsu

Nisujahust, veest, soolast ja munast valmistatakse kõva taigen. See rullitakse lahti ja vormitakse rullikujuliselt. Lõigatakse väikesteks tükkideks ja kuivatatakse. Seejärel keedetakse piima sisse kördi sarnaselt.
2 klaasi jahu kohta arvestatakse 1/2 muna, 1/2 klaasi vett või piima, 1/2 tl. soola.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele