|
|
[udmurdi]
Suupisted ja
salatid
Lihatoidud
Supid
Aedviljatoidud
Seenetoidud
Jahutoidud
Joogid
-
|
|
AEDVILJATOIDUD
Herned
pekiga
Herned pestakse sooja veega. Leotatakse 6-7 tundi, seejärel pannakse
koos leotusveega keema. Lisatakse sool. Seapekk lõigatakse kuubikuteks
ja praetakse pannil. Samaaegselt lõigatakse sibul väikesteks
tükikesteks ja praetakse.
200 g herneste kohta võetakse 1 mugulsibul, 60 g pekki, 2
1/4 klaasi vett, soola.
Läätsed tomatiga
Läätsed pestakse, valades üle keeva veega, seejärel
keedetakse 2-3 tundi. Lisatakse sool. Keedetud läätsed kurnatakse
ja segatakse tomatisoustiga. Praetud liha, ilma rasvata praetud sibul
ja lihaleem lisatakse läätse-tomatikastmele. Lastakse keema
minna ja maitsestatakse.
700 g läätsede kohta võetakse 75 g tomatisousti, 40
g veiseliha, 1 mugulsibul, 10 g võid, 1 spl. lihaleent, sibulapealseid,
pipart ja soola.
Kõrvitsapuding
Keedetakse nisutangupuder piimaga. Võetakse poolvalmina tulelt
ja jahutatakse. Puhastatud kõrvits riivitakse ja lisatakse pudrule,
segatakse juurde lahtiklopitud muna. Hautamisnõu põhja
puistatakse riivsaia, pudru- ning kõrvitsamass valatakse nõusse
ja pannakse ahju. Kui segu on hüübinud, asetatakse see vaagnale,
lõigatakse noaga portsjoniteks ja süüakse koorevõiga.
200 g kõrvitsa kohta võetakse 1 1/2 spl. tangu, 1/4
klaasi piima, 1 muna, 1 tl. suhkrut, 10 g koorevõid, soola maitse
järgi.
Keedetud kaalikas tangude ja kartulitega
Kaalikas pestakse, puhastatakse ja pannakse keema külma veega.
Lisatakse tangud ja kaalikas tõstetakse välja ning nõristatakse.
Seejärel lõigatakse kuubikuteks ja lastakse keeda pehmeks.
Kui kaalikas ja tangud on pehmed, lisatakse ratasteks lõigatud
kartulid, valatakse juurde piima ja keedetakse valmis. Maitsestatakse
ja lisatakse veidi võid. Süüakse praeleivaga.
400 g kaalikate kohta võetakse 1/2 kg kartuleid, 100 g nisutangu,
1/2 klaasi piima, 50 g koorevõid, 200 g praeleiba, soola maitse
järgi.
Porgandikotletid
Keedetud porgandid aetakse läbi sõela, lisatakse toores
muna ja manna, maitsestatakse soolaga ning praetakse. Süüakse
piimasoustiga.
350 g porgandite kohta võetakse 2 spl. mannat, 1 muna, 45
g riivsaia, 30 g rasva, soola maitse järgi.
|
|
|