|
|
[udmurdi]
Suupisted ja
salatid
Lihatoidud
Supid
Aedviljatoidud
Seenetoidud
Jahutoidud
Joogid
-
|
|
SUUPISTED JA SALATID
Metsasalat
Iževski salat
Sibulasalat
Metsasalat
Valmistatakse marineeritud või soolatud seentest (kaseriisikad,
kuuseriisikad) ja keedetud kartulitest. Kartulid tükeldatakse,
lisatakse rohelist sibulat ja vürtse. Kaunistatakse jõhvikate
ja lehtsalatiga.
250 g seente kohta võetakse 150 g kartuleid, 40 g sibulat,
40 g lehtsalatit, 40 g jõhvikaid.
Iževski salat
Valmistatakse kana- või küülikulihast. Praetud või
keedetud liha lõigatakse kuubikuteks, lisatakse tükeldatud
kartulid ja hakitud marineeritud seened, soolakurgi tükid, keedetud
muna, salatilehed ja rohelist sibulat. Viimatinimetatud komponendid
hakitakse, segatakse hapukoore ja salatikastmega, lisatakse maitse järgi
soola ja pipart. Kaunistatakse tomatilõikude ja rohelise hernega.
300 g liha kohta võetakse umbes 90 g kurki, 1 1/2 muna, 120
g kartuleid, 60 g lehtsalatit, 30 g hapukoort, 60 g majoneesi, 1/2 spl.
salatikastet (selle puudumisel sama palju hapukoort või majoneesi),
umbes 80 g marineeritud seeni.
Sibulasalat
Sibulapealsed hakitakse, lisatakse hakitud munavalge ja veidi tilli,
maitsestatakse soolaga. Munakollane hõõrutakse hapukoorega
läbi, lisatakse veidi äädikat ja segatakse kastmeks.
Valatakse salatile.
160 g sibulapealsete kohta arvestatakse 1 spl. hapukoort, 1 muna,
veidi äädikat (2 tl.), tilli.
|
|
|