Soome-ugri KOKARAAMAT

     [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [isuri]

Aed- ja juurviljatoidud

Muna- ja lihatoidud

Toidud jahust ja tangainetest

Kalatoidud


 
 

KALATOIDUD

Kalasupp kartulitega

Puhastatud kala keedetakse külma vee, sibula ja soolaga pehmeks. Seejärel võetakse kala välja ja pannakse leeme sisse tükeldatud kartulid. Maitseks sobib ka mõni porgandilõik. Vahel lisatakse supile võis kuumutatud jahu, mida segatakse supileemega eraldi nõus ja valatakse supile juurde.
1 kg kala kohta võetakse umbes 3 l vett, 1/2—3/4 kg kartuleid, paar keskmist sibulat.

Küpsetatud kala

Puhastatud ja pestud suurem kala hõõrutakse soolaga sisse ja lastakse soolal veidi imbuda. Seejärel pannakse kala puutikkude peale pannile ja määritakse küpsemise ajal hapukoorega või pannile valgunud vedelikuga. Umbes poole tunniga on kala valmis. Süüakse kohe keedetud kartulitega.


 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele