Soome-ugri KOKARAAMAT |
[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari] |
|
[isuri] Aed- ja juurviljatoidud Muna- ja lihatoidud Toidud jahust ja tangainetest Kalatoidud |
KALATOIDUD Kalasupp kartulitega Puhastatud
kala keedetakse külma vee, sibula ja soolaga pehmeks. Seejärel võetakse
kala välja ja pannakse leeme sisse tükeldatud kartulid. Maitseks sobib
ka mõni porgandilõik. Vahel lisatakse supile võis kuumutatud jahu,
mida segatakse supileemega eraldi nõus ja valatakse supile juurde. Küpsetatud kala Puhastatud
ja pestud suurem kala hõõrutakse soolaga sisse ja lastakse soolal
veidi imbuda. Seejärel pannakse kala puutikkude peale pannile ja määritakse
küpsemise ajal hapukoorega või pannile valgunud vedelikuga. Umbes
poole tunniga on kala valmis. Süüakse kohe keedetud kartulitega. |
|
Soome-ugri
KOKARAAMAT ©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995 |
[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud] [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised] [joogid] |