Soome-ugri KOKARAAMAT |
[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari] |
|
[isuri] Aed- ja juurviljatoidud Muna- ja lihatoidud Toidud jahust ja tangainetest Kalatoidud |
AED-JA JUURVILJATOIDUD Kartulipuder (perunavelli) Kartulid kooritakse, pestakse ja keedetakse. Kuumad kartulid tambitakse pudruks, lisatakse või, sool ja pidevalt segades kuumutatud piim. 1 kg kartulite kohta arvestatakse 1 klaas piima, 1 spl. võid, soola maitse järgi. Kartulivormiroog seente või lihaga Vormiroaks kasutatakse eelmises retseptis kirjeldatud kartuliputru. Kartulipuder pannakse kihiti seente või eelnevalt keedetud ja maitsestatud lihaga ahjupotti. Pealt määritakse kartulikiht munaga ja küpsetatakse. Süüakse lihakeeduleeme või hapupiimaga. Munaruuba Värsked kartulid kooritakse ja lõigutakse viiludeks. Pannakse vormi mis on eelnevalt rasvaga määritud. Vahele puistatakse soola, soovi korral sibulat. Valatakse üle muna-piima seguga. Pannakse ahju ja küpsetatakse, kuni kartulid tõmbuvad pealt pruunikaks. Sama toitu võib valmistada keedetud kartulist. Sel juhul võtab toidu valmimine vähem aega. Kapsa-sibulasalat Kapsas riivitakse eelmisel õhtul, seda tambitakse pudrunuiaga, lisatakse sibul ja sool ning pannakse vajutise alla seisma. Hommikul valatakse juurde toiduõli, segatakse ja süüakse kohe. 100 g või kohta võetakse 2 kõvakskeedetud muna. Soola ja sibulat lisatakse maitse järgi. Hernepuder |
|
Soome-ugri
KOKARAAMAT © Koostamine. Katariina Juhanson, 1995 |
[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud] [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised] [joogid] |