Soome-ugri KOKARAAMAT |
[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari] |
|
[saami] Põdralihatoidud Toidud põdraverest Kalatoidud Seene- ja marjatoidud Linnulihast toidud Joogid |
LINNULIHAST TOIDUD Keedetud linnuliha Lind puhastatakse sulgedest ja töödeldakse. Pannakse veega keedunõusse ja keedetakse niikaua, kuni liha muutub pehmeks. Soola lisatakse maitse järgi. Kui tahetakse saada puljongit linnuliha kõrvale, Pannakse keetmise käigus vett juurde. Saamlased kasutavad toiduks ka metslindude
mune (metsise-, hane-, luige-, pardi-, kajakamune). Munadest valmistatakse
munarooga või juuakse neid toorelt. |
|
Soome-ugri
KOKARAAMAT ©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995 |
[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud] [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised] [joogid] |