Soome-ugri KOKARAAMAT |
[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari] |
|
[karjala] Kalatoidud Seenetoidud Aed- ja juurviljatoidud Lihatoidud Toidud jahust ja tangainetest |
SEENETOIDUD Seenesupp Seened puhastatakse, pestakse ja tükeldatakse. Praetakse pannil koos sibulaga läbi. Seejärel pannakse seened keeva veega täidetud kastrulisse. Kartulid kooritakse, pestakse ja tükeldatakse ning lisatakse supile. Maitsestatakse soola ja maitserohelisega. Süüakse hapukoorega. 1/2 l kupatatud seente kohta võetakse 3/4 kg kartuleid ja 1 keskmine mugulsibul. Seene-kartulisalat õliga Männiseened puhastatakse, pestakse ning tükeldatakse. Kupatatakse ja nõrutatakse. Sibul hakitakse ja lisatakse seentele. Seejärel lõigatakse keedetud kartulid kuubikuteks ja lisatakse seentele. Maitsestatakse soolaga ja segatakse taimeõliga. Seenekaste |
|
Soome-ugri
KOKARAAMAT ©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995 |
[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud] [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised] [joogid] |