Soome-ugri KOKARAAMAT |
[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari] |
|
[karjala] Kalatoidud Seenetoidud Aed- ja juurviljatoidud Lihatoidud Toidud jahust ja tangainetest |
KALATOIDUD Uhhaa Kalad puhastatakse ja pestakse ning pannakse keedunõusse koos peadega. Lisatakse vesi ja keedetakse koos sibula ning soolaga, kuni kalad on muutunud pehmeks. Seejärel tõstetakse kalad välja ja lisatakse kartuliviilud ning veidi porgandit. Karjalaste arvates pidi uhhaale kalapäid lisama sellepärast, et kalasilmad olevat inimesele jõuallikaks. 1 kg kala kohta võetakse 3 l vett, 3/4 kg kartuleid ja paar porgandit. Sibulat-soola lisatakse maitse järgi. Kandes Praetud rääbised Kalakurnik |
|
Soome-ugri
KOKARAAMAT ©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995 |
[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud] [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised] [joogid] |