Soome-ugri KOKARAAMAT

[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi[handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [handi mansi]

Põdralihatoidud

Linnulihatoidud

Kalatoidud

Seenetoidud


 
 

LINNULIHAST TOIDUD

Keedetud part, hani või metsis
Põldpüürullid pohladega


Keedetud part, hani või metsis

Lind puhastatakse sulgedest, eemaldatakse siseelundid. Pestakse ja tehakse sisselõiked, et eraldada tiivad liigestest. Pea peidetakse ühte sisselõikesse. Seejärel pannakse lind veega keema ja lastakse haududa pehmeks. Rasv kogutakse ühte nõusse, liha pannakse teise. Puljongile lisatakse rukkijahu ja segatakse, kuni segu muutub paksemaks. Keedetakse aeglasel tulel 10-15 minutit. Lauale andes tuleb lisada rasv. Liha pannakse vaagnale ja asetatakse keset lauda. Liha süüakse kätega, vahetevahel lihatükke enne suhu-panemist rasva sisse kastes.

Põldpüürullid pohladega

Põldpüüfileed klopitakse haamriga, lisatakse sool ja lihatüki keskele pannakse hakitud muna, sibulat ning pohli. Keeratakse rulli ja küpsetatakse 3-5 minutit. Seejärel asetatakse hautamisnõusse, kaetakse valgest nisujahust valmistatud soustiga, lisatakse maitseained ja pohlad. Küpsetatakse 30-40 minutit praeahjus. Portsjonid pannakse taldrikutele, lisatakse pohli.
300 g filee kohta võetakse 3 muna, 1 sibul, 3 spl. nisujahu, 3 spl. pohli, vürtse ja soola maitse järgi.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud]  [supid] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele| tagasi esilehele