PÕDRALIHATOIDUD
Liha
pestakse ja pannakse veega keema. Kui kasutatakse kuivatatud liha,
tuleb seda eelnevalt leotada. Lisatakse kruubid ja lastakse haududa.
Mõne aja pärast lõigatakse juurde kapsas ja kartul. Supp maitsestatakse
soolaga ja hautatakse ahjus pehmeks.
Tangupuder
põdralihaga
Tangud
pestakse ja puhastatakse. Võetakse ahjupott ja pannakse selle põhja
põdraliha ja -rasva. Lisatakse kruubid ja vesi. Maitsestatakse soolaga.
Hautatakse ahjus terve päeva.
Maksadessert
Äsja
tapetud põdra maksa võib süüa nii toorelt, külmutatult kui praetult.
Selleks et saada tõeliselt maitsev roog, tuleb maksale lisada teisigi
aineid. Esmalt aetakse värske maks läbi hakklihamasina, vajaduse korral
lisatakse pisut vett. Jõhvikad või pohlad pressitakse katki ja vesi
valatakse peale. Keedetakse ning kumatakse läbi sõela. Lisatakse suhkur
ja vees lahustatud þelatiin. Mahl ja maks segatakse ning valatakse
vormi. Süüakse hangunult.
300
g maksa kohta võetakse 1 klaas pohli või jõhvikaid.
Keedetud
maks
Maks
pestakse, puhastatakse kelmest, puistatakse peale soola ja keedetakse
veega. Lisatakse sibul. Et maksa keedetakse tervelt, võtab see küllalt
kaua aega. Süüakse tavaliselt kartulitega, kuid vahel ka ainult leivaga.
Keedetud
kopsud
Valmistatakse
eelmise retsepti eeskujul.